Unifocale brillenglazen

Unifocale brillenglazen zijn glazen op één sterkte en corrigeren dus of dichtbij, of veraf (niet op de tussenliggende afstanden). Ze worden gebruikt om bijziendheid of verziendheid te verhelpen.

Een normaal mens heeft een bepaalde afstand van waar het oog nog moeiteloos scherp kan zien, zowel in de verte als dichtbij. Liggen zowel het punt waarop u in de verte als het punt waarop u dichtbij moeiteloos scherp kunt zien vóór de normale afstand, dan spreken we van bijziendheid. Liggen deze punten juist achter de normale kijkafstand, dan spreken we van verziendheid. Beide kunnen verholpen worden door een glas dat zo geslepen is dat de punten weer op de 'normale' lijn komen te liggen. Dit is noodzakelijk, omdat het oog anders continu zelf moeite doet om het zicht te herstellen. Hierdoor kunt u hoofdpijn krijgen of zelfs concentratieproblemen en vermoeide ogen. Vermoedt u dat uw ogen toe zijn aan een steuntje in de rug, laat dan altijd uw ogen meten.

glazen van zeiss

Brillenglazen voor veraf voor verziende ogen

zonder bril verafZonder bril: Een bijziend oog vormt een beeld van een voorwerp in de verte dat vóór het netvlies valt. Het zichtbeeld is wazig.

 

 

met bril veraf

Met bril: De juiste divergerende lens zorgt ervoor dat bij een bijziende brildrager een scherp beeld op zijn/haar netvlies valt.

Brillenglazen voor lezen voor bijziende ogen

zonder bril dichtbijZonder bril: Een verziend oog vormt een beeld van een voorwerp in de verte dat achter het netvlies valt. Het zichtbeeld is wazig.

 

 

met bril dichtbij

Met bril: De juiste convergerende lens zorgt ervoor dat bij een verziende brildrager een scherp beeld op zijn/haar netvlies valt.

Zo worden Zeiss glazen gemaakt

Multifocale brillenglazen

Multifocale brillenglazen zorgen voor een vloeiend, helder zicht van dichtbij tot veraf in één brillenglas - zonder verspringing of overgang in het beeld. Door deze glazen is slechts één bril nodig voor verschillende doeleinden, zoals in de verte kijken, lezen en het kijken naar een beeldscherm. Het vervaardigen van deze glazen is een specialiteit van Zeiss. DagOptiek levert uitsluitend brillenglazen van het merk Zeiss. Bekijk hieronder een filmpje over multifocale brillenglazen.

Digital brillenglazen

Maak een eind aan digitale vermoeidheid van de ogen!

Wie had dit gedacht? We kijken gemiddeld tot 80 keer per dag naar onze smartphone of ander mobiel apparaat! Door onze kijkafstand snel te verplaatsen van dichtbij naar veraf en terug, stellen we onze ogen voor een aanzienlijke uitdaging. Vaak merken we dit 's avonds doordat onze ogen vermoeid zijn en branden, door spierspanning of zelfs door hoofdpijn. Onze ogen werken moeiteloos en passen zich snel aan alle afstanden aan tot een bepaalde leeftijd. Helaas zijn onze ogen naarmate we ouder worden steeds minder in staat om te 'accomoderen', dus om scherp te stellen op verschillende afstanden. Dit begint al vanaf 30 jaar. Vaak merken we dit zelf niet. In deze gevallen kunnen speciale brillenglazen van ZEISS de vermoeidheid helpen beperken.

Brillenglazen voor werk (computerbril)

Beter zicht voor werk en vrije tijd

De meeste brildragers beschouwen computers als een integraal deel van hun professioneel leven. Door het grootste deel van de dag achter een computerscherm door te brengen, loopt u het risico op nek-, rug- en schouderklachten. Dit wordt vaak veroorzaakt door het verkeerde soort bril. Een leesbril en multifocale brillenglazen zijn niet de beste oplossing voor mensen die het grootste deel van hun dag achter een computerscherm doorbrengen. Een computerbril met speciale ZEISS-brillenglazen voor gebruik op het werk is een betere keuze. De nieuwe ZEISS brillenglazen voor op kantoor zijn aangepast aan uw specifieke behoeften en maken een ontspannen houding mogelijk. Deze brillenglazen bieden een heel breed gezichtsveld van dichtbij tot middellange afstand (tussen een halve meter en vier meter). Dit laat u toe zo goed mogelijk te zien en te werken in exact dat zichtbereik dat uw baan vereist. Uw hoofd en nek zullen de hele dag door een natuurlijke en ontspannen houding aannemen.

DriveSafe brillenglazen van Zeiss

Een bril voor dagelijks gebruik en veiliger rijgedrag.
Veel mensen voelen zich onzeker, ongemakkelijk en gestrest tijdens het rijden. Dit is vooral onder moeilijke licht- en weersomstandigheden zoals bij neerslag en mist, tijdens de schemering of in het donker. Gemiddeld is 83% van de brildragers* tevens bestuurder. Autorijden kan een echte uitdaging zijn, voor iedereen - ongeacht de afstand - en goed zicht is essentieel voor de veiligheid.

Met DriveSafe Brillenglazen introduceert ZEISS een nieuwe productcategorie brillenglazen voor dagelijks gebruik. Het is specifiek ontworpen om te voldoen aan de behoeften qua zicht van mensen die zich in het verkeer veiliger en comfortabeler willen voelen met hun dagelijkse brillenglazen.
DriveSafe Brillenglazen van ZEISS zijn zowel verkrijgbaar in enkelvoudige als in multifocale varianten.